Здравейте колеги! Незнам дали в тази тема е удачно да питам, но сутрин или когато и да е, при палене на колата, когато е студена от към двигателя се чува едно чукане, което след около 2,3 мин изчезва, а когато загрее работи перфектно. Възможно ли е да е от дюзи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
От много неща може да е. Ако можеш направи едно клипче на работата на мотора студен или кажи какви други симптоми има - пушеци, загуба на мощност, съединителя как е, хидравликата на волана коректно ли работи и т.н. Така колегите по-лесно ще ти помогнат'05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6
Comment
-
Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщениеЗдравейте колеги! Незнам дали в тази тема е удачно да питам, но сутрин или когато и да е, при палене на колата, когато е студена от към двигателя се чува едно чукане, което след около 2,3 мин изчезва, а когато загрее работи перфектно. Възможно ли е да е от дюзи?
Comment
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеПочти сигурно са дюза/и.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
При мен, когато е изключена от скорост чука, когато леко натисна съединителя спира, също не го прави когато е на скорост. Спира и когато подам леко газ (пак казвам, че това е само, когато е изключена от скорост).Няма загуба на мощност, няма пушаци, няма притрисане при натиснат или полу натиснат съединител. Мислех си, че е от тампон на двигател, но не е, долу на кутията и двигателя са перфектни. Някакви идеи?
Comment
-
Първоначално публикувано от yanislavv50 Покажи съобщениеПри мен, когато е изключена от скорост чука, когато леко натисна съединителя спира, също не го прави когато е на скорост. Спира и когато подам леко газ (пак казвам, че това е само, когато е изключена от скорост).Няма загуба на мощност, няма пушаци, няма притрисане при натиснат или полу натиснат съединител. Мислех си, че е от тампон на двигател, но не е, долу на кутията и двигателя са перфектни. Някакви идеи?По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеНяколко дни не бях на линия.
Това го имат всички 2.4 jtdm(за 1.9 не съм гледал), така че при мен не е сла допълнително слагано допълнително, а си е фабрично.
Ето я :156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеНормално ли е, когато автомата е на P датчиците на парктроника да следят движещите се обекти около колата и да ги показва на борда?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
https://youtube.com/watch?v=KJWkBgP0qw4
Ето нещо такова се получава като е на P, и като се обикаля колата на екрана различните датчици отчитат движението и показват обекта. Направи го само при запалването. След това мисля, че не го е правила.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Въобще не се заблуждавай с този клип,защото при него акцента е върху отделно устройство и неговите настройки.
По принцип не е нормално, колата да е на Р и да ти отчитат сензорите,освен ако не е пипано нещо .156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
Comment